Biostee 14

Wij telen biologische vollegrondsgroenten onder de naam Biostee 14.

Het begon in 2019 met een overvolle moestuin. De groenten die over werden verkochten wij aan een kraampje langs de weg. In 2020 zijn is dit verder uitgegroeid tot een kwart hectare waarop diverse soorten vollegrondsgroenten werden geteeld. De groentekraam aan de weg was er in de zomermaanden goed mee gevuld en mensen maakten er graag en veel gebruik van.

Van een kwart hectare in 2020, is er in 2021 een grote stap genomen. Op 1,5 hectare gingen wij aan de slag om de groente te gaan telen. Er wordt geprobeerd zo veel mogelijk met het seizoen mee te telen en zo jaar rond een mooi divers aanbod te hebben aan groenten. Het leukste is om mensen te gaan uitdagen iets bijzonders te kiezen, denk aan pastinaak, schorseneren, paarse spruiten of paarse bloemkool, in welke supermarkt vind je dit nou?

Het doel is om voornamelijk te telen voor de lokale markt, dit gebeurt o.a. voor de eigen boerderijwinkel, maar daarnaast zijn er ook diverse winkels of afhaallocaties waar deze groenten te verkrijgen zijn.

Logo BioStee

Biologisch telen

Bij biologisch telen komt veel kijken, de natuur bepaalt hoe het groeiseizoen. Enkele groenten worden gezaaid in de kas zodat er vroeg in het voorjaar alweer groenten van eigen teelt beschikbaar hebben. Zodra het weer het toelaat (niet te nat en niet te koud), wordt het land omgeploegd, bemest en kan er worden begonnen met zaaien, planten en poten op het land. Wanneer de groenten klaar zijn om te oogsten, oogsten elke keer een beetje, hierdoor krijg je ze dus super vers in huis en dat proef je terug!