Over ons

Even voorstellen

Wij zijn Erik, Aafke, Afina, Jasper en Rob Enting en runnen gezamenlijk het familiebedrijf in Zuidveld. Erik is de derde generatie op de boerderij en inmiddels staat de vierde generatie klaar om in de toekomst het stokje over te nemen. Ruim 60 jaar geleden kocht de opa van Erik deze boerderij en molk hier op de deel zijn koeien. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waar met name de laatste 10 jaar de focus is gelegd op het verduurzamen en toekomstbestendig maken van het bedrijf. De omschakeling naar biologisch sloot hier goed bij aan. Naast het melken van koeien, zijn er de laatste twee jaar een aantal mooie takken aan het bedrijf toegevoegd, groenteteelt, vleesvee en een boerderijwinkel. Alle takken versterken elkaar en zorgen voor een mooie kringloop binnen het bedrijf.

Een Biologisch familiebedrijf

Erik runt samen met zoons Jasper en Rob het melkveebedrijf, zij zorgen met alle liefde voor de dieren en het land. Jasper en Rob hebben allebei net hun opleiding afgerond. Rob heeft de opleiding biologische melkveehouderij gevolgd aan het van Hall in Leeuwarden en Jasper heeft de opleiding agrarisch ondernemerschap dier- en veehouderij gevolgd aan de Aeres hogeschool in Dronten. Aafke werkt buiten de deur als verpleegkundige in een verpleeghuis en helpt in de vrije uren graag mee om koeien uit de wei te halen of andere hand en span diensten. Daarnaast zorgt Aafke ervoor dat we met z’n allen niks te kort komen, een lekker bakje koffie of een goede maaltijd staat er altijd klaar.

Wil je meer weten over ons melkveebedrijf?

In 2020 zijn wij gestart met de groenteteelt. De groenten worden geteeld onder de naam Biostee14 en worden sinds 2021 verkocht in onze boerderijwinkel. Afina runt voor een groot gedeelte de boerderijwinkel en werkt daarnaast nog als verpleegkundige in een verpleeghuis.

Wil je meer weten over Biostee14?

In November 2021 is BoerenBeef toegevoegd aan ons bedrijf. BoerenBeef is ons vleesveebedrijf met huisverkoop van biologisch vlees van ons eigen vee.

Ben je nieuwsgierig hoe wij dit doen?

De Boerderijwinkel

Waar voeger de koeien werden gemolken is nu een eigen boerderijwinkel in gevestigd, hierin verkopen we de producten van onze eigen boerderij en van verschillende collega’s uit de regio. Dit resulteert in een mooi assortiment van biologische producten voor de complete maaltijd.

Voor meer informatie