Jonge Limousine runderen , kalveren | Hooge Stoep | BoerenBeef | Biologische boerderijwinkel Nieuw Balinge

BoerenBeef

Biologisch vlees van BoerenBeef

Sinds november 2021 is BoerenBeef toegevoegd aan ons bedrijf. BoerenBeef is ons vleesveebedrijf met huisverkoop van biologisch vlees van ons eigen vee en vee van collega’s uit de regio (varken, kip, lam en Limousin/Schotse Hooglander van het Drentse Landschap). De verkoop van vlees is in december 2021 samengevoegd met de verkoop van de eigen geteelde groenten.

Dit vormt samen de basis voor de boerderijwinkel.

Ons vleesvee en ons melkveebedrijf zijn nauw met elkaar verbonden. Als biologisch bedrijf proberen wij steeds meer onze kringlopen binnen ons bedrijf te sluiten. Onze melkkoeien krijgen een keer per een en een kwart jaar een kalfje. Niet alle kalfjes hebben we nodig voor de vervanging van onze melkkoeien. Wanneer we een koe laten dekken, gaan we bepalen of het kalfje van deze koe nodig hebben voor de vervanging van onze melkkoeien. Wanneer dit niet het geval is, word deze koe gedekt door een vleesstier van het ras Black Angus. Het kalfje dat uit deze koe komt houden wij aan tot een jaar of 2 a 3 en mogen in die tijd lekker genieten buiten op het land. Als ze groot genoeg zijn, gaan ze weg voor een eerlijk stukje vlees wat bij ons in de winkel te koop is.

Hooge Stoep | BoerenBeef | Biologische boerderijwinkel Nieuw Balinge
Eerlijk stuk rundvlees | Hooge Stoep | Biologische boerderijwinkel Nieuw Balinge

Vlees van de Black Angus

Het ras Black Angus geeft een erg mooi kwalitatief stukje vlees. Daarnaast zijn de kalfjes niet heel zwaar bij de geboorte in tegenstelling tot veel andere vleesrassen. Hierdoor kalven de koeien makkelijk en heeft het geen grote aanslag op de gezondheid van de melkkoeien.